Parodontológia

A parodontológia a fogágy-betegség kezelésével foglalkozó tudományág. Leggyakoribb oka a baktériumok jelenléte a fog nyaki részén elhelyezkedő lepedékben és az annak elmeszesedéséből álló fogkőben.

A fogágy-betegség kezelésének fő stratégiája a baktériumok eltávolítása, továbbá azok tartós távoltartása. A kezelések kimenetelét nagyban befolyásolja a korai felismerés. Korai tünetnek számít a fogínyvérzés, kellemetlen szájszag, előrehaladottabb stádiumra utal a fogak enyhe fokú mozgathatósága, a fogíny visszahúzódása. Itt már nélkülözhetetlen a szakorvos, valamint a dentálhigiénikus összehangolt munkája. Az ilyen páciensek bekerülnek a re-call rendszerbe, ami azt jelenti, hogy a számukra szükséges az időközönkénti ellenőrzés. Általában félévente, de súlyosabb gyulladás esetén akár negyedévente visszahívásra kerülnek. A rendszeresen visszajáró pácienseink megtapasztalták a kezelések jótékony hatását, az időről-időre megismételt tasakbemérések egyértelműen mutatják az íny állapotának javulását.
A parodontológia tudománya foglalkozik az íny egészséges körülmények közötti visszahúzódásának orvoslásával, az ebből adódó esztétikai és funkcionális zavarok helyreállításával is.

Kapcsolat

maxxDENT Smile Kft.

Fogászati rendelőnk címe
1044, Budapest
Fiumei út 18/A fszt. Ü/4

Elérhetőségeink
Telefon: 06 1 789 41 91
Telefon: 06 20 25 26 090
Email: fogaszat@maxxdent.hu

]