Dentálhigiénia

Sokan azt hiszik, hogy a fog egészségéhez elegendő a rendszeres fogmosás. A hagyományos fogkefével azonban nem lehet minden lerakódást és elszíneződést eltávolítani. Ha egyszer belülről, tükörrel megfigyeli a metszőfogait, láthatja a fogíny és a fog közötti barnás-sárgás elszíneződést. Ez a lerakódás a fogkő, amely egyszerű fogmosással már nem távolítható el. Mivel a fogkő a baktériumok szaporodásának táptalaja, elhanyagolása számos fogínybetegség és egyéb szövődmény forrása lehet. Ezért azt ajánljuk pácienseinknek, hogy évente legalább kétszer vegyenek dentálhigiéniás kezelést, ami a normális ellenőrző vizittel összeköthető.


A szájhigiéniás kezelés lépései:


1. Ultrahangos fogkő-eltávolítás (depurálás)

A dentálhigiéniai kezelés első lépése a fog professzionális megtisztítása a dentális plakktól és a fogkőtől. A depurálás során ultrahang készülékkel távolítjuk el a kemény fogkövet a fogínyhatár felett és alatt. A termelődött hő miatt hűteni kell: a hűtőfolyadék egyben eltávolítja és kimossa a lerakódott fogkövet. Ezt az eljárást csak azok a páciensek érezhetik kellemetlennek, akiknél a fognyak nagyon érzékeny, számukra ezt a kezelést helyi érzéstelenítéssel végezzük.


2. Prophyflex kezelés

A depurálást követően a fogfelszínt modern gépi eszközzel, a Prophyflex készülékkel polírozzuk. A polírozás során nagy nyomással fújunk abrazív anyagot a fog felszínére. Ez bikarbonát por, mely nagy nyomású vízzel és levegővel keveredve eltávolítja a fog felszínéről a különböző lerakódásokat, elszíneződéseket. Biztonsággal használható a nehezen megközelíthető behúzódások és barázdák tisztítására is. A polírozást kefével, gumiharanggal végzik, amelyek abrazív (szemcsés) polírpasztával egyenletesen polírozzák a fogfelszínt. Alkalmas a tömések, az ínyszél simítására anélkül, hogy az íny sérülne.


3. Tanácsadás

A szájhigiéniás kezelés utolsó lépése az egyénre szabott tanácsadás. A helyes gondozással megelőzhetjük, késleltethetjük a plakk lerakódását, a fogkőképződést, ezért fontosnak tartjuk, hogy bemutassuk, gyakoroltassuk az alkalmazandó szájápolási lépéseket. Számos hasznos információval látjuk el a megfelelő eszközök és termékek használatát illetően is.


Kapcsolat

maxxDENT Smile Kft.

Fogászati rendelőnk címe
1044, Budapest
Fiumei út 18/A fszt. Ü/4

Elérhetőségeink
Telefon: 06 1 789 41 91
Telefon: 06 20 25 26 090
Email: fogaszat@maxxdent.hu

]