Fogfehérítés

A fogfehérítést elsősorban esztétikai okból alkalmazzuk. A fogfehérítés olyan eljárás, amely során a fog belső rétegeiben képződött elszíneződést kifehérítjük. Az elszíneződést leggyakrabban a mindennapi szokások, a kávé, a tea fogyasztása, a dohányzás okozza, de némely gyógyszerek  vagy a túlzásba vitt fluorbevitel utóhatása is lehet. Az elszíneződést a fogbél elhalása is okozhatja. A fogak kifehéredése a fehérítő anyagból származó savas alkotórész révén jön létre. Nagyon fontos, hogy a fogak és a fogíny tiszták és egészségesek legyenek. A kezelés megkezdése előtt tehát pontos állapotfelmérés és professzionális fogtisztítás szükséges. A fogfehérítés csak a természetes foganyagnál működik, a koronák, a hidak, az inlayek (betétek), a tömések nem világosodnak ki. Ezért fontos, hogy először a fogfehérítést végezzék el, és azután az esetlegesen szükséges javításokat. A kezelés fájdalommentes – egyes esetekben átmenetileg fokozott fogérzékenység, vagy a fogíny fájdalma előfordulhat, de ezek rövid időn belül elmúlnak. A kezelés gyakran megismételhető anélkül, hogy a fogaknál és a fogínynél problémák adódnának. A jó szájhigiénia és a rendszeres szakszerű fogtisztítás a beavatkozás sikerességét meghosszabítja. Ma már választhatunk otthoni és rendelői fogfehérítés között.


Otthoni fogfehérítés
Rendelőnkben elkészítjük a fogmodelljének megfelelő precíziós sínt a felső és alsó fogívre. Otthonában erre a sínre kell felvinnie a fogfehérítő gélt – fogmosást követően –,  és így felhelyezni a fogaira. Az esetleges felesleget le kell törölni. Néhány óra múlva a sín eltávolítható, végül pedig a fogakat ismét meg kell mosni. Tanácsos ezt az eljárást minden második vagy harmadik napon megismételni, amíg a kívánt hatást el nem érjük.


Rendelői fehérítés
A professzionális fogtisztítást követően, 1-2 nap múlva ajánlott elvégezni. A beavatkozás csupán fél órát vesz igénybe, ez idő alatt akár 6-7 árnyalatnyi színjavulást is el lehet érni. A fogak felszínére felvitt fogfehérítő gél, majd a speciális kék fény segítségével érhető el a kívánt hatás: a ragyogó, fehér fogsor!
Amennyiben egy elhalt, gyökérkezelt fog elszíneződését szeretnénk megszüntetni, abban az esetben a fehérítő anyagot a fog belsejébe kell elhelyezni. Ezt megelőzően a fogorvos tájékozódik, hogy a gyökértömést ki kell-e cserélni, mert sok esetben a régi gyökértömő anyag az, ami felpuhult, és ez színezi el a fogat. Ennél az eljárásnál is igaz az, hogy a fehérítő anyag csak a fogat fehéríti, a tömést nem. A fogfehérítés után két héttel szükségessé válhat a fogtömés cseréje a megfelelő szín elérése érdekében.

Kapcsolat

maxxDENT Smile Kft.

Fogászati rendelőnk címe
1044, Budapest
Fiumei út 18/A fszt. Ü/4

Elérhetőségeink
Telefon: 06 1 789 41 91
Telefon: 06 20 25 26 090
Email: fogaszat@maxxdent.hu

]