Implantáció

Egy foghiányos mosoly azon kívül, hogy nem esztétikus, gyakran a többi egészséges fog romlását is eredményezheti. Ezért érdemes már egy hiányzó fogat is pótolni, melynek legkorszerűbb módja a fogászati implantátum beültetése.


Az implantátum-beültetés lépései:
1. Konzultáció: A konzultáció során minden felmerülő kérdést megbeszélhet a fogorvosával, aki elkészíti a személyre szabott kezelési tervet, vázolja az Ön számára megfelelő lehetőségeket, és tájékoztatást nyújt a kezelések menetéről, anyagi vonzatáról. Az implantátum-beültetés előtt a szájsebész szakorvos megvizsgálja fogai állapotát, csontszerkezetét, és kiértékeli a fogsoráról készült panoráma röntgenfelvételt. Ha szükséges, CT vizsgálatot kér, hogy a lehető legpontosabb információk birtokában tudja megtervezni a beültetésre kerülő implantátumok méretét és jövőbeni helyét.
2. Műtét (implantátum-beültetés): A műtét során az implantológus behelyezi az implantátumot/kat. A beavatkozás  helyi érzéstelenítéssel történik.
3. Gyógyulási szakasz: Az implantátum beültetése után kb. 3–6 hónapig tart a gyógyulás. Megfelelő szájhigiénia mellett ez idő alatt a műgyökér csontosodik, az állkapocs stabil részévé válik, amelyre elkészíthető a végleges esztétikus pótlás. A páciens egyéni igényei és adottságai alapján készíthető fix, illetve kivehető pótlás is.

Kapcsolat

maxxDENT Smile Kft.

Fogászati rendelőnk címe
1044, Budapest
Fiumei út 18/A fszt. Ü/4

Elérhetőségeink
Telefon: 06 1 789 41 91
Telefon: 06 20 25 26 090
Email: fogaszat@maxxdent.hu

]