Néhány lépés a boldog menyasszonyi mosolyhoz

1. Mosolytervezés

A mosolytervezés azt jelenti, hogy esztétikai és funkcionális szabályok alkalmazásával tudjuk helyreállítani, illetve szebbé varázsolni a páciens mosolyát.

A cél eléréséhez direkt és indirekt módszereket tudunk javasolni, amelyek során egy vagy több látogatás alkalmával tudjuk elérni ezt az eredményt.

Ami legfontosabb, hogy a fogak esztétikája és funkciója tökéletes harmóniát alkosson a páciens személyiségével.


Gyakran szembesülünk olyan problémával, hogy a fogak formája, elhelyezkedése, színe nem tetszik a páciensnek, de sem fogszabályzó kezelést, sem pedig koronákat nem szeretne.

Ekkor ajánljuk fel az a megoldást, mellyel a foganyaghoz hozzáépítve módosíthatunk a fogak alakján és színárnyalatán.

Ezt hívjuk DIREKT HÉJNAK.


A direkt héj abszolút fajdalommentes, egy fogorvosi látogatás alkalmával elvégezhető művelet.

Ezzel a megoldással tudunk változtatni a fogak hosszúságán, szélességén, alakítani a formáján, korrigálhatók a fogak közötti tág rések is.

A páciens határozza meg a végeredményt, a munkafolyamat alatt többször is ellenőrzi az állapotot tükörbe tekintéssel. Így inspiráló, interaktív együttműködéssel dolgozunk.

A nagyfokú változásokat előre lehet modellezni, a páciensnek képen is szemléltetjük a végleges kinézetet. Ha elnyeri tetszését, akkor készítjük el a direkt héjakat.


Hogyan tudjuk a színárnyalatot beállítani? Léteznek színutánzó és színalkotó anyagok többféle árnyalatban, áttetszőségben, amelyeket professzionális módon alkalmazunk.

A folyamatosan fejlődő anyagok és technikák újabb megoldásokat tesznek lehetővé.

Pl. direkt hidat hozunk létre pl. „üvegrost szalag” használat segítségével.


2.Fogkőleszedés -Polírozás

Esztétikus megoldásokat csak megfelelően ápolt fogazat esetén érdemes alkalmazni.

Elsőként letisztítjuk a fogkövet, mert csak az egészséges íny kölcsönöz szép összhatást a fogakkal.

Ultrahanggal távolítjuk el a fogkövet a fogínyhatár felett és alatt, a hűtőfolyadék egyidejűleg kimossa a lepattant fogkő darabokat. Ezt követően gumiharanggal és körkefével kipolírozzuk a fogakat.

A tökéletes eredmény érdekében a depurálást követően javasoljuk a Prophyflex (porszóró) kezelést. Ez azt jelenti, hogy nagy nyomás alatt nagyon finom bikarbonát port vízzel és levegővel a fogak felé irányítjuk és így a nehezen megközelítő tobzódásokat feloldjuk, amellyel fehérre és simára varázsoljuk a fogakat.

Ezzel a módszerrel gyorsan és biztosan eltávolíthatók a külső elszíneződések, amelyet a dohány, a vörösbor, a kávé, a tea, a vas- vagy nitrát tartalmú orvosságok okoznak.



3. Fogfehérítés

Ha fehérebb fogakra vágyunk, akkor a fogfehérítést ajánljuk.

Létezik rendelői és otthoni fogfehérítő módszer. A rendelői a fogorvosi székben zajlik és előkészítő műveleteket igényel (ajak terpeszt, ínyvédőt használunk).

Egy fehérítő gél kerül fel a fogakra és egy speciális lámpa aktiválja az anyagot.

A páciens azonnal láthatja az eredményt.

A rendelői megoldás előnye, hogy ellenőrzött körülmények között végezzük, a fehérítő hatás pedig akár 5-9 árnyalat javulást eredményez.

A fogfehérítési folyamat otthon is elvégezhető.

Ilyenkor a fogfehérítő anyagot egy mélyhúzott sín segítségével a fogak felszínére kell felvinni.

Ezt a sínt számos egyéb célra is fel lehet használni (fluorkezelésére, csikorgatás esetén).

Bármelyik típusú fehérítést használjuk, alkalmazás után két napig kerülni kell a színes ételeket, illetve a vörösbor, kávé, tea, színes gyümölcs, dohányzás is mellőzendő, az ajakrúzs használata is tilos.



4. Fogékszer

A fogékszer vissza-visszaköszön minden évben. Ezt gyakran kérik esküvői előkészületek alkalmával. Az ékszer könnyen felhelyezhető ragasztó rendszer segítségével. Léteznek gyári ékszerek, de lehet személyre szabott ékszereket is rendelni.



5.Segítség a bajban

A nagy előkészületekben az izgalom hatására kijöhet a herpesz vagy afta, ezekre is gyors segítséget tudunk nyújtani.

Létezik az eddigiektől eltérő, új módszer a fogászatban: az ózonterápia.

Alkalmazásakor annak fertőtlenítő hatását használjuk. Az ózonkezelés nem kizárólag a baktériumokra hat, hanem elpusztítja a vírusokat, gombákat. Afta, herpesz kezelésére kiváló, gyorsabb gyógyulási időt eredményez.


Útravaló

Csak a helyes szájápolás vezet hosszú távú sikerhez, viszont az igazán esztétikus megoldások segítik motiválni a pácienst az eredmény megtartására.

Nem csupán arra a boldog napra szeretnénk esztétikai élményt ajándékozni, hanem útravalónak is a későbbi életvitelhez.


Posted on Feb 26, 2018

Kapcsolat

maxxDENT Smile Kft.

Fogászati rendelőnk címe
1044, Budapest
Fiumei út 18/A fszt. Ü/4

Elérhetőségeink
Telefon: 06 1 789 41 91
Telefon: 06 20 25 26 090
Email: fogaszat@maxxdent.hu

]